Data publicării: 25 mai 2023

Muzeul Național al Bucovinei vă invită, miercuri, 31 mai 2023, ora 12, la Muzeul de Istorie la lansarea cărții Românii: stigmat etnic, patrii imaginare. O căutare istorică, autor Coriolan Ovidiu Pecican, scriitor, istoric și publicist.

Volumul, BESTSELLER GAUDEAMUS 2022, este o analiză a tuturor surselor medievale și moderne, plasate în timp, spațiu și context cultural-politic.
Ovidiu Pecican încearcă să ajungă la izvoarele care au iscat toate aceste controverse și lupte istoriografice timp de câteva veacuri.
La adăpostul zidurilor mănăstirilor sau conacelor boierești moldo-valahe, ale cancelariilor maghiare și ale palatelor voievodale s-a desfășurat timp de secole un război nevăzut.

Războiul pentru origini. De unde venim? Cine a fost aici mai întâi? Cine poate să-și ceară drepturi și întâietate?
Cine suntem? De ce originile românilor sunt atât de obscure? Care sunt legendele și evenimentele istorice de la care au pornit primele cronici defăimătoare? E oare vorba despre rea-credință, sau despre imaginația scăpată din frâu a unor secretari și copiști din Evul Mediu? Care sunt argumentele cărturarilor „naționaliști“?
Răspunsul la aceste întrebări și la multe altele, le aflăm din paginile unei cărți de istorie scrise ca o poveste fără sfârșit.

Close Search Window
Program de vizitare