Data publicării: 1 martie 2019

La nivel național, anul 2019 este declarat „Anul cărții”, propunându-se încurajarea lecturii în școli. Muzeul Bucovinei – Serviciul Cetatea de Scaun, derulează pe parcursul întregului an școlar  proiectul educațional „Să descoperim istoria împreună!”, accentuând astfel ideea potrivit căreia cititul este fundamental în societatea de astăzi.

Scopul acestui proiect este de a dezvolta forța de atracție ce o exercită muzeul asupra copiilor, dar mai ales asupra cadrelor didactice care aduc copii la muzeu. Cititul reprezintă o latură incredibil de importantă pentru dezvoltarea emoțională și intelectuală a copiilor, ajută la construirea vocabularului, crește încrederea în sine. Copiii care citesc mult își folosesc imaginația, se identifică cu personajele din povești deschizându-li-se astfel căi de acces spre noi orizonturi.

Abilitatea de a citi rapid, fluent necesită timp, efort și exercițiu. Acest proiect contribuie la transformarea lecturii într-o activitate distractivă, interactivă, recompensatorie. În incinta Casei Custodelui va fi organizat un club de lectură, unde se încurajează comunicarea, interacțiunea, libera exprimare. Copiii înscriși în acest proiect vor avea la dispoziție diferite cărți de istorie de pe care se pot documenta. Elevii participanți, coordonați de un muzeograf vor citi împreună o carte sau fragmente dintr-o carte, pe care, apoi o vor dezbate. Lectura va fi completată de o serie de jocuri și activități, care îi vor stimula pe elevi și le va accentua informațiile primite. Ne dorim ca elevii care au venit o data să revină, recompensându-i astfel pe cei mai silitori cititori.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0784 275 644 sau de la Casa Custodelui – Cetatea de Scaun.

descoperim istoria

flyer te provoc

Close Search Window
Program de vizitare