Data publicării: 18 iunie 2021

Atelier de caligrafie, proiect de educație muzeală, sesiunea de vară, la Muzeul Național al Bucovinei

afis atelier caligrafie 2021În perioada 12-16 iulie 2021, Muzeul Național al Bucovinei reia atelierul de caligrafie „Povestea scrierii și a instrumentelor de scris”. Activitățile se vor desfășura la Muzeul de Istorie în spațiul Realitate Virtuală, de luni până vineri, între orele 10 – 12.

Activitățile din cadrul proiectului Povestea scrierii și a instrumentelor de scris – atelier de caligrafie se adresează copiilor din clasele a II-a,  a III-a  şi a IV-a, care doresc să cunoască poveștile fascinante ale istoriei scrisului şi a instrumentelor de scris și care sunt curioşi să încerce scrierea din documentele medievale, să experimenteze diverse ustensile şi suporturi de scris, să-și îmbunătățească îndemânarea caligrafică, să petreacă, din nou, timp la muzeu.

Îndrumaţi de specialiştii muzeului din cadrul biroului Educație, Marketing și Comunicare, copiii vor crea semne după care vor dezvolta litere şi vor decora majuscule – inițiale stilizate, ca în vechile documente existente în colecţiile muzeului. De asemenea, copiii vor intra într-o poveste în care vor descoperi semnele grafice și literele, scrierea cuneiformă, povestea cărților tipărite și a ustensilelor de scris din zilele noastre.

Într-o manieră creativă, prin intermediul activităților, muzeul propune copiilor o întoarcere în timp, la scrierea caligrafică, scrierea decorativă care va transforma literele şi cuvintele în adevărate opere de artă.

Activitățile proiectului educațional se repetă zilnic, de aceea recomandăm participarea într-o singură zi. Înscrierile se pot face la numerele de telefon 0230/216439, interior 116 sau la telefon 0747415751.

 

REGULAMENT:

  • Se pot înscrie maxim 10 PARTICIPANŢI/ZI, ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii, în limita locurilor disponibile. Recomandăm participarea într-o singură zi, deoarece activitățile proiectului educațional se repetă zilnic!
  • Înscrierea se face telefonic, la numerele de telefon amintite sau on-line, completând formularul postat pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie:  Muzeul de Istorie Suceava – History Museum , DATA LIMITĂ DE ÎNSCRIERE: 9 iulie 2021;
  • Taxa de participare: 3 lei/copil, plata acesteia se va face la magazinul instituției, în ziua participării;
  • Copiii vor veni și vor pleca către și de la muzeu doar însoțiți de părinți/tutori/aparținători;
  • Este obligatorie purtarea măștii de protecție de către participanți. Chiar dacă aveți mască pe față, noi vom ști că vă bucurați, căci zâmbetul se citește în ochii voștri;
  • Copiii vor veni cu 5 minute mai devreme. Conform reglementărilor în vigoare, suntem obligați să vă luăm temperatura la intrare, iar dacă aceasta depășește 37,3 grade, nu vă putem acorda accesul, dar vă așteptăm data viitoare;
  • Fiecare copil va avea măsuța sa proprie și va dispune de materiale proprii;
  • Deplasarea în interiorul muzeului se va face doar împreună cu specialiștii coordonatori din cadrul proiectului educațional;
  • Pe perioada activităților copiii vor respecta regulile de distanțare și cele sanitare în vigoare, precum și acest regulament.

Vă așteptăm cu drag la muzeu, la atelierul nostru de caligrafie!

flier povestea scrisului 2021

Fisa inscriere

Iuliana Roşca

Şef birou Educaţie, Marketing şi Comunicare

Muzeul Național al Bucovinei

Tel.: 0744353392

marketing@muzeulbucovinei.ro

Fișiere

Close Search Window
Program de vizitare