Data publicării: 11 august 2021

Muzeului Național al Bucovinei, Serviciul Cetatea de Scaun a Sucevei revine cu atelierul educativ „Cetăți, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură”!

Pentru sfârșitul vacanței de vară, specialiștii Muzeului Național al Bucovinei, de la Serviciul Cetatea de Scaun a Sucevei, propun copiilor o teleportare în perioada medievală,  prin activități relaxante, educative, provocatoare la creativitate, organizate în cadrul atelierului „Cetăți, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură”, ce se va desfășura în perioada 30 august – 3 septembrie 2021.

Anul acesta, pentru a rămâne sănătoși, atelierul se va organiza cu grupe de maxim 10 copii, zilnic. Timp de trei ore, aceștia vor putea alege dintr-o gamă largă de activități specifice vârstei fiecăruia: confecționarea unei machete de cetăți, realizarea de vitralii folosind ca suport hârtia de calc, confecționarea și decorarea unei coroane domnești, crearea de bijuterii și alte accesorii așa cum numai domnițele de la curte aveau, dar mai avem și multe alte surprize.

Activitățile practice,  îmbinate cu informațiile istorice și cu jocuri antrenante, vor provoca copiii să descopere, în manieră ludico-educativă, mai multe informații despre viața cotidiană în perioada medievală, despre cetăți, în special despre Cetatea de Scaun a Sucevei și poveștile acesteia.

Informații suplimentare și înscrieri la telefon 0784275644.

afis cetăți domni 2021

Close Search Window
Program de vizitare