Data publicării: 8 martie 2022

Muzeul de Științele Naturii din cadrul Muzeului Național al Bucovinei vă propune, în zilele de 10 și 11 martie 2022 (cu posibilitatea prelungirii până la sfârșitul lunii martie), lecția de muzeu – Polenizatori înaripați – albine și viespi, prin care specialiștii muzeului marchează Ziua Internațională a polenizatorilor.

Această activitate didactică muzeală dorește să valorifice, din perspectivă științifică, cele peste 10.000 de himenoptere (viespi, albine, bondari), care există în depozitul de Entomologie al Muzeului.

Vor fi oferite informații despre importanța și efectele benefice ale polenizatorilor înaripați, la menținerea unui ecosistem natural sănătos, principalele specii de albine melifere existente în lume, precum și comunicarea albinelor în interiorul și în exteriorul stupului în vederea detectării sursei de hrană.

Totodată, această activitate didactică muzeală își propune să atragă atenția asupra influenței negative antropice asupra producției de miere și vieții albinelor, prezentând date despre răspândirea speciilor de albine periculoase, apărarea albinelor și viespilor, precum și mijloacele de a ne proteja de înțepătura lor.

Lecția de muzeu va fi însoțită și de poezii, fabule, ghicitori, curiozități, basme, mituri și legende despre albine și viespi din întreaga lume.

Vă așteptăm cu drag să vă înscrieți la această activitate didactică muzeală!

Programări și informații la telefoanele: 0230-213775 sau 0751571857.

Close Search Window
Program de vizitare