Data publicării: 10 martie 2022

Muzeul Național al Bucovinei continuă realizarea de parteneriate cu instituțiile școlare locale, prin organizarea unor expoziții itinerante, cu scopul promovării patrimoniului cultural local și național în rândul elevilor și cadrelor didactice.

Ca urmare a parteneriatului încheiat cu Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, în spațiile expoziționale ale instituției școlare, vor fi expuse 3 expoziții itinerante.

Prima dintre ele, expoziția George Löwendal, scenograf – creator de costume, marionete și decoruri, va avea loc în perioada 7 martie – 15 aprilie 2022.

Expoziția ilustrează pe scurt viața și opera artistului, oprindu-se în special asupra activității sale de scenograf.

Informațiile și imaginile prezentate ne-au fost puse la dispoziție de Fundația „George Löwendal”, București.

Tot în această perioadă, cu sprijinul doamnei director adjunct profesor Ancuța Nadia Gulei, se vor organiza prezentări, pe tema expoziției, pentru elevii claselor I-IV și V-VIII, asigurate de specialiști din cadrul Muzeului Național al Bucovinei.

Elevii vor descoperi personalitatea artistică polivalentă a lui George Löwendal și temele preferate, care i-au adus titulatura de „pictor al Bucovinei”.

De asemenea, se vor familiariza cu noțiuni specifice scenografiei și procesului de creare a decorurilor, costumelor și marionetelor.

Și pentru a respecta zicerea poporului chinez „Spune-mi și voi uita. Arată-mi și voi ține minte. Implică-mă și voi înțelege”, Muzeul Național al Bucovinei invită elevii Școlii Gimnaziale „Miron Costin” să se implice participând la activitățile și atelierele de artă organizate de muzeu, pentru ca demersul educațional comun să-și atingă scopul.

Close Search Window
Program de vizitare