Data publicării: 14 martie 2022

Proiect de educație muzeală – concurs de caligrafie cu premii

Muzeul Național al Bucovinei organizează ediția a II-a a proiectului de educație muzeală „Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalități ale Bucovinei”.

Proiectul educațional – concurs a fost lansat prima dată în 2021 și s-a bucurat de un real interes atât din partea concurenților, cât și a vizitatorilor virtuali. Proiectul urmărește și anul acesta cunoașterea și familiarizarea participanților cu personalități ale Bucovinei. Totodată proiectul își propune să continue să dezvolte pasiunea copiilor și adolescenților pentru scrisul de mână.

În perioada 15 martie – 15 mai 2022, Muzeul Național al Bucovinei vă invită să exersați scrisul frumos în cadrul concursului de caligrafie organizat on-line, pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie. Cu această ocazie, pasionații scrisului frumos își vor putea arăta măiestria în arta caligrafiei. Cine dorește să participe la concurs trebuie să copieze caligrafic, pe o coală de hârtie A4, un fragment, la alegere, despre o personalitate a Bucovinei. Recomandăm să alegeți un text semnificativ despre personalitatea aleasă.

Textul ales va fi caligrafiat pe o coală de hârtie, a cărei grosime va împiedica cerneala să străpungă hârtia. Va conține diacritice și va avea maximum 150 de cuvinte. Este permis scrisul cu cerneală colorată. Încurajăm, de asemenea, îmbinarea scrisului cu elemente decorative.

Proiectul se adresează celor două categorii de vârstă: participanți de 9-12 ani și de 13-18 ani.

Este permisă doar scrierea de mână. Se pot folosi orice fel de instrumente de scris: stilou, toc, pană, pix cu vârf subțire.

Lucrările realizate vor fi aduse la Muzeul de Istorie din Suceava.

Cei care nu pot ajunge la sediul muzeului pot fotografia lucrările cu rezoluție bună și le pot trimite pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie sau prin e-mail la marketing@muzeulbucovinei.ro. Lucrările vor conține numele autorului, vârsta, clasa și școala. Acestea vor fi postate pe pagina de Facebook, iar cele mai frumoase vor fi premiate.

Evaluarea va fi realizată de o comisie de specialitate din muzeu, iar premiile se vor acorda, ținându-se cont de cele două categorii de vârstă participante.

Vor fi acordate premiile I, II, III și mențiuni, constând în diplome și produse marca Muzeul Național al Bucovinei, pentru fiecare categorie de vârstă.

Cu lucrările realizate, Muzeul Național al Bucovinei va organiza și un eveniment expozițional.

Notă: În conformitate cu Regulamentul European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, prin participarea la proiectul de educație muzeală „Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalități ale Bucovinei“ vă dați consimțământul pentru utilizarea și distribuirea lucrărilor realizate, în spațiul public, în scopuri de informare și promovare pe paginile de social media ale Muzeului Național al Bucovinei.

Close Search Window
Program de vizitare