Data publicării: 3 mai 2022

Muzeul Național al Bucovinei, în parteneriat cu Primăria Municipiului Rădăuți și Muzeul de Etnografie ”Samuil și Eugenia Ioneț” din Rădăuți organizează, în perioada 16 mai – 20 iunie 2022, la Galeria de Artă″ Traian Postolache” din Rădăuți, expoziția itinerantă intitulată  Potir vindecător.

Expoziția prezintă 55 specii de plante medicinale și toxice, care habitează pe teritoriul de nord al Moldovei.

Vernisajul va avea loc pe 16 mai 2022, la ora 10, la sediul Galeriei.

Cu prilejul acestei expoziții itinerante se valorifică, din perspectivă științifică, cele 55 planșe de ierbar cu specii vegetale medicinale și toxice (arborescente, ierboase și arbustive), aflate în patrimoniul muzeal mobil al Colecției de Botanică ce aparține Muzeului de Științele Naturii Suceava.

La  organizarea expoziției au participat cu desene și succinte informații homeoterapice despre principalele specii de plante medicinale din zona Bucovinei, elevii clasei a IV a B, coordonați de doamna profesor învățământ primar Chidon-Frunză Mirela de la Școala gimnazială „Bogdan Vodă” din Rădăuți.

Elevii clasei pregătitoare, îndrumați de doamna profesor învățământ primar Rusu Silvica de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Rădăuți au colectat și uscat special pentru expoziție,  flori, frunze, tulpini, rădăcini de la plantele medicinale si toxice.

În ziua vernisajului, publicul prezent va avea parte și de câteva surprize.

În cadrul expoziției vor putea fi savurate arome ale infuziilor din diverse specii de plante medicinale.

Vor fi prezentate și câteva tipuri de produse naturiste (dulcețuri, tincturi, creme, uleiuri esențiale).

Close Search Window
Program de vizitare