Data publicării: 2 iunie 2022

În perioada 27 iunie – 1 iulie 2022, Muzeul Național al Bucovinei derulează proiectul de educație muzeală „Povestea scrierii și a instrumentelor de scris”, atelier de caligrafie. Activitățile se vor desfășura la Muzeul de Istorie, de luni până vineri, între orele 10:30-13:30.

Programul de educație muzeală, ajuns la a șasea ediție, se adresează copiilor din clasele a II-a,  a III-a  şi a IV-a, doritori să călătorească în timp pentru a cunoaște istoria scrisului și a instrumentelor de scris,  care sunt curioși să încerce scrierea din documente medievale, să-și îmbunătățească îndemânarea caligrafică, să petreacă vacanța, din nou, la muzeu.

În cadrul activităților, elevii se vor familiariza cu noțiuni despre istoria și evoluția scrierii și a instrumentelor de scris și vor experimenta scrierea pe hârtie specială (pergament, hârtie natur), utilizând instrumente de scris precum tocul sau pana.

Îndrumaţi de specialiştii muzeului, copiii vor crea semne, după care vor dezvolta litere şi vor realiza inițiale ornamentate ca în vechile documente medievale existente în colecţiile muzeului. Astfel, într-o manieră creativă, prin intermediul activităților, muzeul propune copiilor o întoarcere în timp, la scrierea caligrafică, scrierea ornamentată care transformă literele şi cuvintele în adevărate opere de artă.

Scopul proiectului de educație muzeală este promovarea patrimoniului cultural deținut de Muzeul Național al Bucovinei, în special a colecției de Documente istorice.

Înscrierea participanților se face pe baza fişelor de înscriere, în  limita locurilor disponibile. Fișele de înscriere pot fi descărcate de pe facebook-ul Muzeului de Istorie. După completare, fișele se vor trimite la adresa marketing@muzeulbucovinei.ro.

Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii.

La atelier se pot înscrie maxim de 20 participanți/zi.

Data limită de depunere a fişelor de înscriere este 23 iunie 2022.

Taxa de participare este de 3 lei/copil. Plata taxei de participare se va face la magazinul de prezentare al instituției, în ziua participării.

Activitățile proiectului educațional se repetă zilnic, de aceea recomandăm participarea într-o singură zi.

Informații suplimentare despre proiect și fișele de înscriere puteți obține la telefon 0230/216439, interior 116, Biroul Educație, Marketing și Comunicare.

Muzeul Național al Bucovinei

Biroul Educație, Marketing și Comunicare

0230-216439, interior 116

Fișiere

Close Search Window
Program de vizitare