Data publicării: 18 iulie 2022

Muzeul Național al  Bucovinei revine  în atenția publicului său cu Atelierul de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți, care este organizat în perioada 8- 19 august 2022 la Muzeul de Istorie.

Fiecare participant va picta o icoană “da capo al fine” fiind îndrumat de către un lector de specialitate. Tehnica veche a iconografiei, rezultatul experienţei de veacuri a iconarilor, adaptată în timp materialelor noi apărute, va fi descifrată pas cu pas, etapă cu etapă. Cursul este structurat în 10 ședințe cu durata de 3 ore, pentru două grupe de maxim 12 persoane, după următorul orar: 9:00 – 12:00 şi 17:00 -20:00.

Sperăm ca atelierul propus să răspundă aşteptărilor publicului şi ne dorim ca, la sfârșitul atelierelor, lucrările realizate de către participanți să fie reunite într o expoziție pe simezele Muzeului de Istorie din Suceava.

Înscrierile se fac la Muzeul de Istorie din strada Ștefan cel Mare nr. 33 prin completarea Fișei de înscriere, pe care o găsiți la muzeu la  Biroul Artă. Mai multe informații aflați la telefon 0230 216439 interior 133 sau pe mwww.muzeulbucovinei.ro/educație muzeala/adulti/. Taxa de participare la curs: 90 lei. Plata se poate realiza în numerar la casieria muzeului. Pot participa adulți și tineri cu vârsta peste 18 ani.

Close Search Window
Program de vizitare