Data publicării: 18 iulie 2022

Muzeul Național al  Bucovinei revine  în atenția publicului său cu Atelierul de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți, care este organizat în perioada 8- 19 august 2022 la Muzeul de Istorie.

Fiecare participant va picta o icoană “da capo al fine” fiind îndrumat de către un lector de specialitate. Tehnica veche a iconografiei, rezultatul experienţei de veacuri a iconarilor, adaptată în timp materialelor noi apărute, va fi descifrată pas cu pas, etapă cu etapă. Cursul este structurat în 10 ședințe cu durata de 3 ore, pentru două grupe de maxim 12 persoane, după următorul orar: 9:00 – 12:00 şi 17:00 -20:00.

Sperăm ca atelierul propus să răspundă aşteptărilor publicului şi ne dorim ca, la sfârșitul atelierelor, lucrările realizate de către participanți să fie reunite într o expoziție pe simezele Muzeului de Istorie din Suceava.

Înscrierile se fac la Muzeul de Istorie din strada Ștefan cel Mare nr. 33 prin completarea Fișei de înscriere, pe care o găsiți la muzeu la  Biroul Artă. Mai multe informații aflați la telefon 0230 216439 interior 133 sau pe mwww.muzeulbucovinei.ro/educație muzeala/adulti/. Taxa de participare la curs: 90 lei. Plata se poate realiza în numerar la casieria muzeului. Pot participa adulți și tineri cu vârsta peste 18 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close Search Window
Program de vizitare