Data publicării: 19 septembrie 2022

Muzeul Național al Bucovinei continuă seria proiectelor de educație muzeală adresate elevilor.

În perioada 28 – 30 septembrie 2022, va avea loc lecția de muzeu Orașul subteran al furnicilor și termitelor, la Muzeul de Științele Naturii.

Lecția de muzeu va prezenta cele mai ciudate, curioase și fascinante specii de furnici care trăiesc în România (furnica de zahăr, furnica roșie de pădure, furnica mică neagră) și în lume (furnica empatică, furnica panda, furnica faraon, furnica glonț, furnica paramedic).

Vor fi prezentate două terarii cu cele două tipuri principale de furnici care trăiesc în pădurea de conifere și cea de foioase de pe teritoriul României și mușuroaiele lor: furnica roșie de pădure și furnica mică neagră.

Cu ajutorul unor prezentări media, legende, povești, ghicitori și cântece, vor fi evidențiate principalele adaptări morfologice și fiziologice ale furnicilor și termitelor la diferite medii de viață, precum și modalitățile de comunicare în interiorul și exteriorul mușuroiului, între diferite specii de furnici, sau între furnici și alte tipuri de organisme vii.

Înscrieri la numerele de telefon 0751 571 857 și 0230 213 775.

One Reply to “Orașul subteran al furnicilor și termitelor”

  1. gUjwXikYr spune:

    According to the National Poison Control Center, antibiotic overdoses are rarely dangerous but may cause side effects like upset stomach or diarrhea finasterid Everyone here either has or is pregnant with multiples and while some may also have singletons, the answers will still be skewed

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close Search Window
Program de vizitare