Data publicării: 13 octombrie 2022

BANII DE-A LUNGUL ISTORIEI, o incursiune în istoria banilor, este propunerea de educație muzeală cu care Muzeul Național al Bucovinei (MNB) încheie șirul proiectelor educaționale derulate în anul 2022.

În perioada 18 octombrie – 9 decembrie 2022, MNB invită elevii să cunoască lumea fascinantă a banilor, la Muzeul de Istorie Suceava.

O oră de muzeu captivantă, care are drept scop cunoașterea istoriei aparițiilor banilor în lume, de la nevoia înlocuirii trocului până la moneda virtuală.

Invităm copiii și tinerii la o altfel de cunoaștere a patrimoniului numismatic deținut de Muzeul Național al Bucovinei, prezentându-le piesele de excepție expuse în sălile Muzeul de Istorie (Sala Tezaur, Sala Circulația Monetară în Moldova Medievală, Istorie contemporană – Începutul sfârșitului. Să strângem cureaua, să punem o haină în plus), invitându-i la un tur ghidat prin expoziția permanentă, la discuții și activități creative, provocându-i să ”bată” (deseneze) propria monedă.

Pentru detalii suplimentare, programări și înscrieri, vă stăm la dispoziție la telefon 0230216439, interior 116 (Biroul Educație, Marketing și Comunicare – Muzeul Național al Bucovinei).

Close Search Window
Program de vizitare