Data publicării: 2 noiembrie 2022

În  cadrul Proiectului educațional ”Trofee de vânătoare” vă prezintăm colecția de cinegetică din cadrul Muzeului de Științele Naturii prin lecții muzeale pentru elevii de clasele primare.

Fondul de vânătoare din zona Sucevei este reprezentat de specii de interes cinegetic cum ar fi : Cerbul Carpatin  (Cerphus elaphus), Cerbul lopătar( Dama dama ), Căprior (Capreolus capreolus ), Porc mistreț (Sus scrofa ) , Capra neagră (Rupicapra rupicapra )  și Ursul brun (Ursus arctos ).  La aceste specii vor fi prezentate  date despre biotop, hrană, mod de viață  și curiozități .

Trofeele care aparțin patrimoniului Muzeului de Științele Naturii vor fi prezentate în timpul lecției muzeale alături de fișele de evaluare a fiecărui trofeu. Copiii vor putea vedea practic, cum se stabilește punctajul pentru evaluarea fiecărui tip de trofeu, măsurătorile care se fac pentru determinarea categoriei de aur, argint sau bronz.

Pentru participarea la activitățile din cadrul Proiectului educațional , vă așteptăm clasele de copii să se înscrie la telefon 0230 213775 , în luna noiembrie- decembrie 2022.

Close Search Window
Program de vizitare