Data publicării: 11 ianuarie 2023

Început de an în forță, cu proiecte de educație muzeală pe diferite teme, pentru toate vârstele și toate gusturile, la Muzeul Național al Bucovinei!

La Cetatea de Scaun a Sucevei, debutează LECTIA DE 10!

Cei interesați de vizite relaxante, explorare și cunoaștere prin joc, ore de muzeu captivante, sunt așteptați, cu mare drag, la  activitățile pe care muzeul le organizează.

Proiectul de educație muzeală „Lecția de 10”, derulat de specialiștii de la Cetatea de Scaun, a atras de-a lungul anilor sute de elevi atât de la școlile din județul Suceava cât și din alte județe ale țării, inclusiv elevi de la școli din Republica Moldova.

Ne dorim, în continuare, să captăm atenția copiilor, cu subiecte interesante de istorie medievală.

Temele pe care le abordăm în acest an, se adresează elevilor din clasele I – XII și cuprind informații despre diferite aspecte ale vieții cotidiene din perioada medievală. Viața în societatea medievală a fost presărată de pericole, de primejdii, iar asta o face mai interesantă.  Vom vorbi despre copilăria din acea perioadă, despre condiția femeii, căsătorie, despre cupluri celebre, alimentație, boli și epidemii, despre războaie, arme, cetăți.

Lecțiile se pot desfășura și on – line, folosind platforma ZOOM, pentru cei din alte județe.

Cadrele didactice care doresc să participe cu elevii la aceste lecții, trebuie să se programeze la numărul de telefon 0784 275644 sau pe adresa noastră de email: cetate@muzeulbucovinei.ro.

 

Close Search Window
Program de vizitare