Data publicării: 20 februarie 2023

Muzeul Național al Bucovinei vă invită joi, 23 februarie 2023, la ora 14,30, la Muzeul de Istorie, în Foaier, la vernisajul expoziției de pictură Bucovina – sanctuar al credinței și al spiritualității românești, semnată de pictorul Dimitrie Roman.

Publicul iubitor de frumos va avea surpriza să descopere pictura artistului Dimitrie Roman care nu doar evocă, ci folosește tradiția, miturile, moștenirea spirituală ca pe un sprijin, ca pe un punct de plecare.

Pictorul Dimitrie Roman ne oferă posibilitatea, prin picturile sale, de a descoperi adevărul ascuns din noi şi astfel ne frapează, ne influențează, ne ajută să avem o revelație cu privire la identitatea noastră culturală. Artistul selectează foarte atent imagini cu răsunet de durată, trainice. Acesta dilată clipa și transpune lucrurile, oamenii, în simboluri perene.

Dimitrie Roman este absolvent al Facultății de Arte Plastice din Iași și al Institutului de Arte Plastice „N. Grigorescu” din București. Are la activ expoziții personale și participări la expoziții de grup, dar și aprecieri și diplome pentru rezultatele obținute cu elevii la olimpiade și la diferite concursuri în perioada când acesta a fost profesor și director al Școlii cu clasele I-VIII nr.5 „Bogdan Vodă” din Rădăuți.

Expoziția de pictură Bucovina – sanctuar al credinței și al spiritualității românești este organizată cu prilejul sărbătoririi anului “Ciprian Porumbescu”.

În cadrul evenimentului va avea loc și un recital de vioară susținut de Ștefan Capră, elev în clasa a IX-a la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava, sub coordonarea doamnei profesoare Cristina Cleopatra Ungureanu.

Expoziția va fi prezentată de criticul de artă Delia-Ioana Leizeriuc, consilier al Direcției Județene pentru Cultură Suceava.

Close Search Window
Program de vizitare