Data publicării: 21 martie 2023

Muzeului Național al Bucovinei vă invită să participați la lecția de muzeu ”Scripcarii insectarelor”, care se va desfășura în perioada 3-7 aprilie 2023, la Muzeul de Științele Naturii.

Lecția se adresează preșcolarilor și școlarilor din municipiul și județul Suceava  și prezintă câteva specii de insecte cântătoare, prin organe timpanale și stridulante, amplasate la nivelul picioarelor și aripilor (lăcuste, greieri, cosași, cicade, gândaci pocnitoare).

Sunt valorificate, din perspectivă științifică, insecte colectate de-a lungul timpului, care aparțin atât ordinului Orthoptera, cât și ordinului Coleoptera-familia Elateridae, totalizând 250 de piese muzeale,  care se găsesc adăpostite în Depozitul de Entomologie al MNB.

În cadrul acestei activități didactice muzeale vor fi prezentate date morfologice și de dezvoltare ontogenetică ale acestor insectele sociale, zgomotoase pentru om și păguboase pentru agricultură (deoarece își depun ouăle în pământ și se hrănesc cu semințe și frunze ale plantelor de cultură).

Vor fi prezentate curiozități și date eto-ecologice despre strategiile de apărare, hrănire, comunicare și supraviețuire în mediul natural ale acestor insecte prădătoare (lăcusta baghetă, lăcusta curcubeu, cicada spumoasă, cicada sângeroasă, greierașul de fânețe, cosașul curcubeu), cu ajutorul unor filmulețe și videoclipuri, legende, povești, ghicitori, basme.

Informații suplimentare și înscrieri se pot obține la telefoanele 0230-213775 și 0751571857.

Close Search Window
Program de vizitare