Data publicării: 3 aprilie 2023

Muzeul Național al Bucovinei, în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” Ploiești, vă invită joi, 6 aprilie 2023, ora 14, la Muzeul de Istorie, la vernisajul expoziției Ceasuri istorice.

Cele 119 de piese de colecție din expoziție, reprezentând ceasuri de buzunar, de masă și de șemineu, ceasuri de perete și tablouri cu ceas, oferă vizitatorilor o perspectivă deosebită a evoluției orologeriei în secolele XVII-XXI, ilustrând rafinamentul deosebit care a însoțit acest mesteșug de-a lungul timpului.

Colecția reunește ceasuri provenind din ateliere și manufacturi din Elveția, Germania și Franța, unele din ele fiind piese lucrate pe comandă specială pentru România.

Din această ultimă categorie fac parte, un ceas de mână aniversar, un omagiu adus Centenarului Marii Uniri, realizat de firma Tissot, dar și un ceas de mână produs în Elveția de firma Tavannes, cu scopul de a celebra eroismul lui Tudor Vladimirescu și importanța mișcării sale în apariția statului român modern.

Close Search Window
Program de vizitare