Data publicării: 18 mai 2023

proiect de educație muzeală pentru familii cu copii

Vara aceasta, Muzeul Național al Bucovinei propune o serie de activități interactive și distractive pentru copii și părinți, ce se vor desfășura în lunile iunie, iulie și august, la Muzeul de Istorie din Suceava. Atelierul „VEȘMINTE DOMNEȘTI” invită la o incursiune fascinantă în Sala Sfatului Domnesc, pentru a afla povestea acestei săli ce impresionează micii vizitatori care îi trec pragul.

Scopul proiectului de educație muzeală este promovarea patrimoniului muzeal din Sala Sfatului Domnesc și atragerea familiilor cu copii la muzeu. În cadrul atelierului, copiii și părinții vor afla informații despre costumul de epocă și despre veșmintele personajelor, iar apoi, împreună cu părintele însoțitor, vor realiza un colaj textil după un model dat. Atelierul nostru stimulează prin joc creativitatea, implicarea activă alături de părinte în realizarea colajului, într-un climat afectiv plăcut și o atmosferă de relaxare.

Atelierul este dedicat familiilor cu copii cu vârsta cuprinsă între 6-9 ani. Se va lucra în echipe părinte-copil. Folosind diverse materiale (catifea, brocart, blană sintetică, dantelă, perle, foarfece, lipici, markere, fir auriu, plasă decorativă), copiii ajutați de părinți vor crea împreună colajul. Tema se va realiza într-un singur atelier, iar obiectele create se vor putea lua acasă. Numărul maxim de participanți este 20 (copii + părinți)/atelier.

Atelierele sun programate să se desfășoare în zilele de: 20 iunie, 4 iulie și 2 august 2023.

Prețul atelierului este 5 lei de persoană. Taxa se achită la casa de bilete a Muzeului de Istorie, în ziua participării.

Participarea se face completând fișa de înscriere. Fișele de înscriere se pot descărca de pe facebok-ul Muzeului de Istorie. Fișa se depune la Muzeul Național al Bucovinei, str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava (sediul Muzeului de Istorie), Biroul Educație, Marketing și Comunicare. Fișa poate fi transmisă și pe email la: marketing@muzeulbucovinei.ro.

Ocuparea locurilor se face în ordinea înscrierii.

Data limită de depunere a fișei de înscriere: 15 iunie 2023

Dragi copii și părinți, vă așteptăm să petreceți ore plăcute împreună cu noi la Muzeul de Istorie din Suceava, să trăiți experiențe de neuitat, pe care să le împărtășiți și prietenilor!

Notă: În cazul în care vor fi modificări ale datei atelierului, organizatorii vor anunța în timp util.

 

Muzeul Național al Bucovinei

Biroul Educație, Marketing și Comunicare

Telefon: 0230/216439, interior 116

Fișiere

Close Search Window
Program de vizitare