Data publicării: 14 iunie 2023

2023 a fost decretat ,,Anul Ciprian Porumbescu” și, cu această ocazie, Muzeul Național al Bucovinei, în parteneriat cu Muzeul Olteniei din Craiova și cu sprijinul Universității din Craiova, organizează o expoziție itinerantă dedicată marelui compozitor intitulată Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal.

Expoziția va fi vernisată joi, 15 iunie 2023, la ora 11, pe platoul din fața Universității din Craiova și va rămâne deschisă până la începutul lunii octombrie 2023.

Conceptul expoziției se datorează Dr. Aura Brădățan, Șef Serviciu Memoriale, din cadrul Muzeului Național al Bucovinei.

Expoziția realizată într-un format atractiv conține panouri cu informații, mărturii și evocări despre diverse aspecte din viața lui Ciprian Porumbescu: copilăria și primii ani de școală la Ilișești, perioada în care a fost elev la Suceava, „Academia” de lăutari de la Stupca – școală de muzică autentică, Serbarea de la Putna din 1871, perioada în care a fost student la teologie și filozofie în Cernăuți, Societatea studențească ,,Arboroasa” și temnița habsburgică, Berta – o iubire imposibilă, perioada studenției de la Viena, cea în care a fost profesor de muzică la Brașov și premiera Operetei ,,Crai Nou”. Expoziția mai cuprinde și secțiunile „Sfârșitul tragic al unui nemuritor artist”, „În memoria posterității”, precum și imagini de la Casa și Muzeul Memorial Ciprian Porumbescu.

Close Search Window
Program de vizitare