Data publicării: 16 august 2023

Consiliul Județean Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, Primăria Municipiului Suceava și Asociația EduMax vă invită în perioada 17 – 20 august 2023, la Cetatea de Scaun a Sucevei, la Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”.

Peste 500 de cavaleri si domnițe care fac parte din 37 de trupe din Turcia, Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, Slovacia, Ucraina și România, vor lua parte la ediția 2023 a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”.

Noutățile  acestui an sunt: două trupe din Slovacia: Castellum Cassovia și KVH Teokratos, 12 Toboșari din Asserculis, Tîrgu Mureș, o trupă cu foc, Deep6 Project și o trupă de muzică medievală,Peregrinii, din Timișoara, Asociația Cetatea Codrului Ardud, Satu Mare, Debreceni Tortenelmi Korok Hagyomanyorzo Egyesulet – Ungaria.

La festival va veni și doctorul în istorie Andrei Pogăciaș, consultantul român pentru serialul „Otomanii: Mahomed versus Vlad Țepeș”, care va avea o întâlnire cu publicul în curtea interioară a Cetății, sâmbătă, 19 august 2023. Va fi o discuție liberă despre Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare.

Nu vor lipsi „deliciile medievale”, preparate de Chef Cătălin Scărlătescu.

Proiectul este realizat în asociere cu Primăria Municipiul Suceava și cu Consiliul Local al Municipiului Suceava.

program festival Medieval varianta tipografie 2023 BUN (1)

Fișiere

Close Search Window
Program de vizitare