Data publicării: 25 septembrie 2023

Muzeul Național al Bucovinei și Muzeul Național Brukenthal organizează în perioada 26 septembrie – 29 octombrie 2023, în Sala cu Bolți a Muzeului de Istorie, expoziția de artă plastică Zborul mâinii a artistei Susana Fântânariu, expoziție curatoriată de dr. Alexandru Constantin Chituță, manager al Muzeului Național Brukenthal din Sibiu.

Pentru cei care doresc să o întâlnească și să deslușească sensurile și simbolurile creației sale, artista Suzana Fântânariu va fi prezentă, alături de curator, la vernisajul expoziției, care va avea loc marți, 26 septembrie 2023, ora 14, la Muzeul de Istorie.

Născută la Baia, Suceava, absolventă a Liceului de Artă „Octav Băncilă” din Iași, formată la Universitatea de Artă „Ion Andreescu” din Cluj și desăvârșită artistic de experiența Craiova (din 1975) și mai apoi Timișoara (din 1986 până în prezent), este parcursul biografic, pe scurt, al artistei Suzanei Fântânariu. Artistă și cadru universitar, cu un impresionant palmares expozițional și premiată pentru activitatea sa de instituții importante din țară și străinătate, vine pentru prima dată la Suceava cu o expoziție interesantă cu lucrări realizate în diverse tehnici. Supranumită „doamna gravurii contemporane românești”, artista Suzana Fântânariu folosește desenul, care îi place, considerându-l „cald, “minunat” și îl adaptează la contemporaneitate și la noile mijloace de expresie plastică, de unde rezultă lucrări bidimensionale, tridimensionale sau instalații.

 

Preț bilet vizitare    4 lei – adulți, 2 lei – pensionari, 1 leu – elevi/studenți.

 

 

Close Search Window
Program de vizitare