Data publicării: 5 martie 2024

Odată cu redeschiderea Cetății de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitățile de educație muzeală mai multor copii, Muzeul Național al Bucovinei vine anul acesta cu un proiect nou, ce se va desfășura pe tot parcursul anului școlar, în cadrul Serviciului Cetatea de Scaun.

Proiectul intitulat Simte istoria, destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale, este conceput din dorința de a arăta că muzeele sunt pentru toată lumea. Printr-un cumul de activități centrate pe devoltarea încrederii în sine, a participării, pe responsabilitate, independență, ne dorim să accesibilizăm oferta culturală, pentru nevoile tinerilor cu dizabilități.

Istoria Cetății de Scaun va fi prezentată într-o manieră adaptată copiilor cu cerințe educative speciale și cu ajutorul unui intrerpret autorizat în limbajul mimico – gestual.

O serie de activități și jocuri menite a crea experiențe inedite vor valorifica la maximum informațiile primite de elevi.

Totodată, lansăm și proiectul de educație muzeală Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim!, proiect care îi încurajează pe elevii din clasele V – XII să descopere istoria Moldovei medievale dar și istoria Cetății de Scaun, prin lecturarea panourilor informative din încăperi și pe baza unui pliant care îi va ghida prin cetate. Această activitate poate transforma o simplă vizită la Cetate într-o aventură.

Pentru ambele activități este necesară programarea la numărul de telefon 0784 275644.

Close Search Window
Program de vizitare