Data publicării: 1 iulie 2024

Muzeul Național al Bucovinei are plăcerea de a anunța organizarea unui atelier de arheologie dedicat copiilor, ce va avea loc în perioada 15-26 iulie 2024. Evenimentul este parte a programului nostru educativ și își propune să introducă tinerii participanți în fascinanta lume a arheologiei prin activități interactive și educative.

Acest atelier urmărește să stimuleze curiozitatea și interesul copiilor pentru istorie și arheologie, oferindu-le o experiență practică și captivantă. În același timp, dorim să valorificăm educațional colecția noastră de arheologie, aducând în atenția publicului tânăr importanța și frumusețea artefactelor descoperite pe teritoriul județului Suceava. Vrem să cultivăm respectul pentru patrimoniul cultural și să încurajăm viitoarele generații să se implice în conservarea și studiul istoriei.

Atelierul de arheologie experimentală: Artă şi Artefacte se va adresa copiilor cu vârste între 9 şi 13 ani pasionați de istorie și cu înclinaţii artistice, care vor fi repartizaţi în 4 grupe de lucru: 15 iulie – 19 iulie – 2 grupe, 22 – 26 iulie – 2 grupe, dimineața sau după-amiaza, la alegere, în funcție de opțiunea selectată.

Înscrierile se pot face la sediul Muzeului de Istorie Suceava sau online, pe site-ul oficial al muzeului, începând cu data de 1 iulie 2024. Locurile sunt limitate, așa că vă recomandăm să vă înscrieți din timp.

Vă așteptăm cu drag să descoperim împreună secretele trecutului!

Taxa de participare: 60 lei/atelier. 

Relații la: Muzeul de Istorie, str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava, tel: 0230/216439 și pe pagina web a muzeului  www.muzeulbucovinei.ro/educatie-muzeala/pentru-copii/

Close Search Window
Program de vizitare