Casa muzeu Bilca, datată din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, a fost donată în anul 2000 Muzeului Etnografic al Bucovinei (azi Muzeul Bucovinei) de către scriitorii George Muntean și Adela Popescu.

George Muntean (1932-2004), membru a numeroase organizații culturale, om politic, a fost și membru al lojei masonice Bucovina.

Casa muzeu Bilca este o construcție de tip cameră – tindă – cameră având temelia din piatră de râu, pereții din cununi de bârne îmbinate în “coadă de rândunică” și acoperiș din draniță în patru ape. Interioarele sunt amenajate cu mobilier tradițional (paturi, laițe, blidare, polițe, cuiere, lăzi de zestre), iar țesăturile (scoarțe, lăicere, grindărașe, ștergare de perete), icoanele și obiectele de uz casnic ilustrează organizarea caselor de locuit tradiționale, completate și cu obiecte personale ce au aparținut familiei. Șura, grajdul, fântâna, poarta și gardul din scândură acoperite cu draniță completează gospodăria Bilca specifică acestei zone etnografice și, care, ilustrează modul de viață, economia casnică și adaptarea la condițiile mediului și tradițiilor perpetuate de-a lungul timpului.

CASA MUZEU BILCA

Locatie: Suceava, Comuna Bilca

Telefon: +40-0230-216439

Program de vizitare

Aprilie – Octombrie : 10:00 – 18:00

Octombrie – Aprilie : 9:00 – 17:00

Casa Bilca – adulți

– elevi, studenți cu legitimații valabile

– pensiori

4 lei/pers.

1 leu/pers.

2 lei/pers.

 

Servicii gratuite pentru:
persoane cu handicap fizic grav
copiii din centrele de plasament
veterani de razboi
lucratori actuali si pensionari din reteaua muzeala
Reducere 50% pentru: pensionari
Spatiile folosite pentru expozitii si manifestari culturale se pun la dispozitie în mod gratuit