cetate (6)
cetate (7)
cetate (8)
cetate (9)
cetate (10)
cetate (11)
cetate (5)
cetate (1)
cetate (2)
cetate (12)
previous arrow
next arrow
cetate (6)
cetate (7)
cetate (8)
cetate (9)
cetate (10)
cetate (11)
cetate (5)
cetate (1)
cetate (2)
cetate (12)
previous arrow
next arrow

Suceava vára a 14. század végén épült a középkori Suceava város mellett. Közel 200 évig Moldova urainak fő rezidenciája volt, ma pedig nemzeti szintű történelmi emlékmű.

A várból és védőfalakból álló középkori építészeti együttes 2011-2015 között volt megerősítve és kitöltve egy terjedelmes finanszírozott projekt során, ami visszaadta az impozáns, legendássá vált megjelenését és finom fejedelmi ragyogását.

2016-ban volt megszervezve Suceava várában az első állandó kiállítás ami nagy közérdekű témákat mutat be, úgymint: az első és legátfogóbb bemutató moldovai középkori fegyverekről, a 14.-17. századi moldovai urak és nemesek címerei, vagy Moldova középkori kincstára. A kőtár most először nyújt teljes képet a várról, kiemelve a használt építési rendszereket és építészeti dekorációkat, amit a 15. századi gótikus stílus ural. A középkori lakásberendezések, úgymint csempekályhák, meglepően és elegánsan egyesítik a helyi és közép-európai dekoratív motívumokat. A középkori témájú multimédiás rendszerek és videó-vetítések kiállítási újdonságnak számítanak Romániában. A látogatók által legjobban fogadott eszközök az Idegenek rólunk – Moldova középkori történetét bemutató interaktív könyv és a Suceava vár krónikája című videó-vetítés, amik egy meglepő, élénk, távoli és mégis nagyon valóságos világot tárnak a látogató elé, ezáltal mutatván, hogy mindannyian részei vagyunk a történelemnek!

Stai în legătură cu noi

Close Search Window
Látogatás Nyitvatartás