A fost inaugurat în anul 1971, într-o clădire impozantă de secol XVIII, fost conac al boierului Dimitrie Costin. Amplasat în ambianţa unui vechi şi impresionant parc cu arbori seculari şi cu specii rare (parc dendrologic), adăposteşte o vastă expoziţie memorial-documentară care evocă, prin exponate originale (pian, violoncel, bagheta de dirijor, husa viorii, albumul votiv oferit de Ciprian iubitei sale Berta Gorgon etc.), mobilier de epocă, fotografii, tipărituri, afişe, piese numismatice sau filatelice, momentele semnificative din viaţa şi activitatea compozitorului Ciprian Porumbescu (18531883), întemeietorul muzicii româneşti moderne, cel care, cu un talent creator de excepţie, ne-a lăsat opere nemuritoare: Balada pentru vioară şi pian, Rapsodia română, Cântecul Tricolorului, Imnul Unirii (Peal nostru steag), opereta Crai Nou etc.

Lângă muzeu, în curtea bisericii satului, se află Cripta familiei Porumbescu.

      „Ciprian, ca şi tatăl său Iraclie, a fost român din creştet până-n tălpi, sintetizând în sufletul său de artist toate notele distinctive ale sufletului românesc, după cum se revarsă acesta în accentele elegice ale doinei şi în rapsodica veselie a horelor. Toate bucuriile neamului au repercutat sufletul mare de artist, iar durerile l-au zguduit până în cele mai ascunse cute ale lui. Nevoile şi frământările neamului le găsim reoglindite prin prisma sufletului lui de artist în toate compoziţiile ce ne-au rămas de la Porumbescu.” ( Dr. Valeriu Branişte )


Muzeul memorial Ciprian Porumbescu

loc. Ciprian Porumbescu (Stupca), jud. Suceava

Localizare:

loc. Ciprian Porumbescu (Stupca), jud. Suceava

Telefon: 0749.375.678

Program de vizitare

REGULI ACCES MUZEU:

Conform HG 1.130 – Hotărâre pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,

 începând cu data de 25 octombrie 2021

(4) Accesul persoanelor, cu excepția angajaților, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatorilor economici cu capital public este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Măsurile prezentate nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani și sunt însoțite de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani și care face dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

mai – septembrie:   10 – 18, ultima intrare 17.30
octombrie – aprilie:  9 – 17, ultima intrare 16.30

Luni – Marţi: Închis

Muzeul memorial „Ciprian Porumbescu” – adulți

– elevi, studenți cu legitimații valabile

– pensionari

8 lei/pers.

2 lei/pers.

4 lei/pers.

Intrare gratuită pentru:
persoane cu handicap fizic grav
copiii din centrele de plasament
veterani de razboi
lucrători actuali si pensionari din rețeaua muzeala
Reducere 50% pentru: pensionari
Spațiile folosite pentru expoziții si manifestări culturale se pun la dispoziție în mod gratuit