Bilca (3)
Bilca (4)
Bilca (5)
Cas Bilca (1)
Cas Bilca (2)
Cas Bilca (3)
Bilca (1)
previous arrow
next arrow
Bilca (3)
Bilca (4)
Bilca (5)
Cas Bilca (1)
Cas Bilca (2)
Cas Bilca (3)
Bilca (1)
previous arrow
next arrow

Casa muzeu Bilca, datată din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, a fost donată în anul 2000 Muzeului Etnografic al Bucovinei (azi Muzeul Bucovinei) de către scriitorii George Muntean și Adela Popescu.

George Muntean (1932-2004), membru a numeroase organizații culturale, om politic, a fost și membru al lojei masonice Bucovina.

Casa muzeu Bilca este o construcție de tip cameră – tindă – cameră având temelia din piatră de râu, pereții din cununi de bârne îmbinate în “coadă de rândunică” și acoperiș din draniță în patru ape. Interioarele sunt amenajate cu mobilier tradițional (paturi, laițe, blidare, polițe, cuiere, lăzi de zestre), iar țesăturile (scoarțe, lăicere, grindărașe, ștergare de perete), icoanele și obiectele de uz casnic ilustrează organizarea caselor de locuit tradiționale, completate și cu obiecte personale ce au aparținut familiei. Șura, grajdul, fântâna, poarta și gardul din scândură acoperite cu draniță completează gospodăria Bilca specifică acestei zone etnografice și, care, ilustrează modul de viață, economia casnică și adaptarea la condițiile mediului și tradițiilor perpetuate de-a lungul timpului.

Stai în legătură cu noi

Close Search Window
Program de vizitare