Despre proiect:

Muzeul Național al Bucovinei implementează în perioada, iunie – noiembrie 2022, proiectul cultural Pășește cu noi în trecut, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Sesiunea de finanțare II/2022, Aria Patrimoniu Cultural Material.
Valoarea totală a proiectului Pășește cu noi în trecut este de 87.778 lei, din care 67.000 lei reprezintă finanțare nerambursabilă acordată de Administrația Fondului Cultural Național.

Obiectivele proiectului:

Obiectiv general: Atragerea și diversificarea audienței publicului Muzeului Național al Bucovinei prin implementarea de soluții inovative de valorificare și promovare a patrimoniului archeologic deținut de Muzeul de Istorie.

Obiective specifice:

  • Valorificarea patrimoniului arheologic al Muzeului de Istoriei prin conceperea și implementarea a două soluții inovative de animare și interpretare a patrimoniului archeologic prezentat, de tip aplicație web și proiecție grafică audio-video.
  • Creșterea atractivității ofertei culturale a Muzeului Național al Bucovinei, în context local, prin dezvoltarea și promovarea în mediul virtual a unui nou produs cultural interactiv și educativ pentru publicul tânăr, ce vizează cunoașterea și explorarea patrimoniului arheologic.

Ce vom face în proiect:

Proiectul Pășește cu noi în trecut vizează valorificarea și promovarea patrimoniului arheologic deținut de instituție și diversificarea ofertei sale muzeale din mediul online, prin conceperea unei proiecții grafice ”Arheologia animată” și dezvoltarea unei aplicației web ”Pășește cu noi în trecut”, dedicate publicului tânăr. Prin proiect, în Sala  1 "Preistorie", din expoziţia permanentă a Muzeului de Istorie, va fi creată o animație grafică stilizată, proiectată pe suprafaţa profilului arheologic existent, care ne va ajuta să înțelegem noțiunea de ”stratificare arheologică” prin succesiunea locuirii umane în același loc pe o perioadă mai lungă de timp.

Patrimoniul arheologic al muzeului sucevean se va deschide spre lumea virtuală prin intermediul aplicației web „Pășește cu noi în trecut”, accesibilă atât fizic, în variantă extinsă, pe un display touch multiboard în Sala 1Preistoric, cât și online, în variantă parțială, de pe orice dispozitiv mobil și desktop, pe platforma web www.muzeulbucovinei.ro . Aplicația va permite explorarea virtuală a perioadei preistorice, identificarea, explorarea și reconstituirea tridimensională a artefactelor îngropate în diferite straturi arheologice.

Cui ne adresăm:

Beneficiarii direcți ai proiectului: copiii și tinerii cu vîrste între 6 și 14 ani, vizitatorii interesați și pasionați de istorie, vizitatorii Muzeului de Istorie și utilizatorii online ai paginii noastre de web www.muzeulbucovinei.ro .

Ce vom obține:

Dintre rezultatele proiectului cultural amintim: o concepere și implementare proiecție grafică – Arheologia animată difuzată în Sala 1 Preistoric; a expoziții permanente a Muzeului de Istorie; o dezvoltare aplicație web Pășește cu noi în trecut ce va fi rulată online pe pagina web www.muzeulbucovinei.ro și pe un display touch multiboard amplasat în sala de expoziție permanentă a Muzeului de Istorie.
Pentru a deveni mai atractiv si mai accesibil publicului său, muzeul sucevean a ales să utilizeze tehnologia pentru a prezenta și interpreta în mod inedit, interactiv și educativ, patrimoniul și colecțiile sale.

Puteți urmări desfășurarea proiectului pe www.muzeulbucovinei.ro , pe pagina de Facebook sau pe Instagram: Muzeul National al Bucovinei. Ne puteți contacta oricând la telefon: 0230/216439, prin e- mail: contact@muzeulbucovinei.ro .
Pășește cu noi în trecut este un proiect implementat de Muzeul Național al Bucovinei prin coordonator de proiect Constantin-Emil Ursu și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.“

Close Search Window
Program de vizitare