Casa memorială „Ciprian Porumbescu”, inaugurată în anul 1953, este amenajată într-o construcţie veche, de mici dimensiuni, singura clădire care s-a păstrat din fosta casă parohială a satului Stupca (azi Ciprian Porumbescu), locuită de familia preotului, scriitorului şi militantului român din Bucovina, Iraclie Porumbescu, în perioada 18651884. În cele două încăperi – cancelaria preotului şi bucătăria de vară – este reconstituită atmosfera de epocă prin intermediul unor exponate autentice: pianul Mărioarei, sora compozitorului, mobilier, fotografii, diverse obiecte care au aparţinut familiei. Pe o bârnă din tavanul casei încă se mai poate desluşi semnătura lui Ciprian Porumbescu (18531883), scrijelită cu briceagul pe când era copil. În acest mediu tihnit, domnişorul Ţîprian a creat cea mai mare parte din compoziţiile sale, rămase până astăzi neegalate.

            „Eu am avut din copilărie o antipatie de neînvins întotdeauna contra înstrăinării. Eram legat cu atâta duioşie şi dragoste de patria mea, de casa mea părintească, … îmi cădea întotdeauna greu să mă îndepărtez de ea chiar pentru scurtă vreme … Că această patrie, această casă părintească … mi-a devenit tot mai scumpă, se înţelege de la sine.”

(Ciprian Porumbescu)


Casa Memorială Ciprian Porumbescu

loc. Ciprian Porumbescu (Stupca), jud. Suceava

Localizare: la 24 km de municipiul Suceava şi la 23 km de Gura Humorului, pe DN 17 Suceava spre Ilişeşti, apoi pe DJ 178 spre comuna Ciprian Porumbescu.

Tel. 0757.422.908, 0749.375.678

mai – septembrie: 10 – 18

octombrie – aprilie: 9 – 17

Luni : Închis

TAXE SI TARIFE PERCEPUTE

pentru activitățile desfășurate de Muzeul Bucovinei 2017

A.   TAXE DE VIZITARE
 Casa Memorială„Ciprian Porumbescu”

– adulți

– elevi, studenți cu  legitimații valabile

4 lei/pers.

1 leu/pers.

Intrare gratuită pentru:
persoane cu handicap fizic grav
copiii din centrele de plasament
veterani de razboi
lucrători actuali si pensionari din rețeaua muzeală
Reducere 50% pentru: pensionari
Spațiile folosite pentru expoziții si manifestări culturale se pun la dispoziție în mod gratuit